1st time explore Laravel

1st time explore laravel

1st time explore Laravel lebih mendalam lepas habis belajar the basic part.

Share ilmu & experience sikit pagi2 ni, aku belajar sesuatu benda technical macam coding dengan cara memahami konsep & bukannya menghafal. Arwah cikgu Fizik aku ajarkan benda ni dulu.

Laravel routing documentation
Image 1 : Laravel routing documentation

Image 1 : Cuba fahamkan apa itu Laravel Router & kegunaannya, bukan kena hafal apa yg diceritakan dalam document tu.

Available methods in Laravel router
Image 2 : Available methods in Laravel router

Image 2 : Nak tengok semua methods yg Router tu ada, bukak file vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Support/Facades/Route.php

Macam mana aku tahu kena buka file tu? Aku baca kat routes/web.php & fahamkan app/Providers/RouteServiceProvider.php

Kalau masih tak faham, pandai2lah cari Guru.

p/s : Kenapa Laravel ni banyak Illuminate je, Illuminati ke hahaha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Random posts list

Jenis-jenis clients dalam bidang ICT

Jenis2 clients dalam ICT

Salam Merdeka 2018! Minggu ni aku nak cerita pengalaman aku...
0 comments
Belajar CSS dan JS

Belajar CSS dan JS (asas)

Seperti dijanjikan minggu lepas, hari ni aku nak cerita pasal...
0 comments
Bila peniaga online kena hack

Bila peniaga online kena hack account Facebook

Beberapa hari sebelum ni agak kecoh bila timbul isu lebih...
0 comments

Kepentingan database structure

Memandangkan nampak banyak POST berkaitan Final Year Project (FYP), terlintas...
0 comments